Hele fisken brukes i tørrfisken!

Sammen med produsenten har Fauna tatt grep for et bedre snacks produkt til hund. Nå brukes hele fisken uten at det blir noe svinn.

Tørrfisk_vitabit2_750x450.jpg

Fauna Tørrfisk kommer fra norsk sei som er tørket i kontrollerte omgivelser før den kappes og pakkes. For Fauna og for vår produsent av tørrfisk er det viktig å utnytte hele råvaren og sikre at så lite som mulig blir matsvinn. Tidligere har vår hundetørrfisk vært pakket uten snute og hale/spord. For noen oppleves det kanskje «visuelt penere», men for våre firbeinte venner er det ernæringsmessig akkurat det samme. Endringen innebærer at hele den sløyde fisken benyttes. «Fra et bærekraftperspektiv er endringene store og viktige, vi utnytter med dette heile fisken og ingen ting av fisken vi nytter går til spille lenger», forteller Øyvind Grimstad hos vår produsent Vitbit. «Vi har en økning i ressursutnyttelsen(redusert svinn) på heile 7,5%. Ved å inkludere heile fisken har vi klart å holde prisene nede tross oppgangen på råvareprisene. Og sist, men ikke minst, reduksjonen i svinn resulterer i at vi trenger å bruke tilsvarende mindre fisk i produksjonen» legger Grimstad til.

For Fauna er det ekstra viktig å jobbe med bevisste leverandører som tenker bærekraft i produksjon og vi er stolte over den endringen som har blitt gjort. Vår leverandør sikrer med dette at Fauna årlig benytter ca. 7 tonn mindre fisk i vår tørrfisk.

Tørrfisk_vitabit1_750x450.jpg

 

 

Snacks tørrfisk.jpg

Fauna tørrfisk gis som en godbit eller belønning til hund. Produktet er MSC sertifisert, noe som garanterer at produktet kommer fra bærekraftig fiskeri. Tørket fisk er en viktig proteinkilde og vår tørrfisk utgjør hele 76,5 % protein.