Husk refleks til hunden i mørket

Som hundeeier er det ditt ansvar å sørge for at din firbeinte bestevenn er trygg, spesielt i mørket. Refleks på hunden kan være livreddende.

Hund_refleks_2_750x450.jpg

Bruken av refleks på hunder er ikke bare en god idé, men kan være avgjørende for deres sikkerhet når høst- og vintermørket dominerer store deler av døgnet. Selv om du er flink og bruker refleks selv, betyr ikke det at bilister ser hunden i enden av båndet eller langlinen. Risikoen for påkjørsel er ekstra stor dersom hunden i tillegg får løpe løs i perioden båndtvangen ikke gjelder.

 

Synlighet med og uten refleks

Refleks kan være forskjellen på å bli sett eller ikke. Uten refleks er en hund vanskelig å oppdage i mørket, og ofte blir de ikke sett før bilister er farlig nære, rundt 25-30 meter unna. Det gir sjåføren et reaksjonsvindu på bare ett sekund, dersom bilen holder en hastighet på 80 km/t.

Med refleks derimot, er hunden synlig på inntil 200 meters avstand – og opptil 400 meter dersom bilen har fjernlys. Dette gir bilistene mye bedre tid til å reagere.

 

Ulike typer refleks for hunder

Det finnes flere måter å sikre at hunden din er synlig på:

 

  • Refleksvest: Enkel å bruke og gir god synlighet fra alle sider.
  • Refleksbånd: Kan festes rundt halsen eller kroppen for bedre synlighet.
  • Reflekssele: Komfortabel for hunden og sørger for god synlighet.
  • Reflekterende halsbånd: En praktisk løsning som gjør hunden synlig.
  • Halsbånd med sikkerhetslys: Et lys som kan festes på eksisterende halsbånd, men kan også være et halsbånd som lyser av seg selv.
  • Refleksklistremerker: Kan festes på eksisterende utstyr.

Det er ingen stor økonomisk investering å gå til innkjøp av reflekser til både to- og firbeinte, og du sikrer tryggere lufteturer i mørket for både hund og eier.

 

God tur!