Hvor viktig er proteininnholdet i dyrefôr?

Vi skjønner deg godt. Det er lett å bli forvirret når du står med en pakning dyremat i hånden, og sjekker hvilke næringsstoffer den inneholder. Proteinprosenten forteller for eksempel bare halve sannheten.

Proteiner er en svært viktig del av både menneskers og dyrs kosthold. Næringsstoffet brukes til å utvikle og styrke kroppens organer, til å holde pelsen frisk og sunn, og til å bygge og reparere muskler. Men protein er ikke ett stoff. I de fleste dyr fins det mange hundre tusen ulike proteiner. Og disse igjen er bygget opp av mindre byggeklosser, kalt aminosyrer. Derfor er det svært viktig at maten inneholder alle de aminosyrer kroppen trenger. Vi kan derfor ikke stole på mengde alene. Kroppen krever dessuten variasjon, hele tiden.

Du er dyrets proteinkilde
Felles for alle proteiner er at de brytes kontinuerlig ned og ikke kan lagres i kroppen. Derfor er jevn og riktig tilførsel viktig. I naturen vil dyr selv klare å finne mat som er variert nok til å gi dem den variasjonen de trenger. Men kjæledyret ditt er helt avhengig av deg og at maten du kjøper til det, inneholder variert og riktig protein. Det kan du være sikker på med Faunas dyremat, både i tørr og våt form.

Naturlig balanse
Vi gjør som dyrene i naturen. Vi henter mesteparten av proteinet vårt fra animalske produkter. Det vil si fisk og kjøtt. For katter er dette spesielt viktig. Planteprotein står ikke på deres naturlige spiseseddel. Hundematen inneholder imidlertid også noen proteinrike grønnsaker. Hvor mye protein kjæledyret ditt trenger varierer også. Det er forskjell på proteinbehovet til hunder og katter. Aktive og voksende hunder trenger dessuten mer protein i kostholdet, fordi de trenger en større mengde byggeklosser.

Tilpasset behovet
Næringsinnholdet i våre produkter er dessuten skreddersydd til din firbeinte venns behov, uansett om den er en katt eller hund. Stor eller liten, fôret vil alltid ha en næringssammensetning som er optimalt tilpasset aktivitetsnivået til katten eller hunden din.

 

Les mer om Fauna