Hvorfor er det så bra med fisk i dyrefôret?

I både våtfôret fra Fauna er det fisk. Både til hund og katt. Hvorfor det?

Fisk i foret 2000x900.jpg

 

Fisk gir riktig protein

Protein er et av de viktigste næringsstoffene for både hund og katt. Protein er sentralt for både oppbygging av skjelettet og for å fornye vev. Høy proteintilførsel gir også et bedre immunforsvar. For både katt og hund er det best med animalske proteiner. Animalske proteiner har et høyt innhold av essensielle aminosyrer som disse dyrene trenger.

 

Hva sier forskningen?

Produktene fra Fauna er laget med utgangspunkt i dyrenes ulike behov. Og dyrene har behov for å få i seg næringsstoffer og diverse essensielle aminosyrer via proteinet de spiser. Proteinet er tilsatt i tørrforet som proteinmel. Men ifølge forskere er det ikke likegyldig om proteinet kommer fra fisk eller landdyr. I flere studier, deriblant to norske fra NMBU*, konkluderes det med at fiskemel er det mest optimale.

 

Kvaliteten på foret er høyere med fisk

Kvaliteten på foret er bra hvis det inneholder mye kjøtt og innvoller. Er det mye brusk og bein, blir kvaliteten dårligere. Studien fra NMBU viser «at det er stor forskjell på hvor mye bein og brusk de vanligste typene proteinmel som brukes i dag inneholder». I studien** fra NMBU konkluderes det slik:

 

«Fiskemel kom best ut med et meget godt resultat på 87 prosent. Fiskemel er laget av hel fisk, derfor har det høyere proteininnhold og høyere fordøyelighet fordi det inneholder mer muskelprotein enn lam og kylling som er laget av biprodukter.»

 

Fiskemel er også lettere fordøyelig

For optimalt opptak av protein er fordøyelighet et viktig begrep. Tungt fordøyelig og lett fordøyelig er du helt sikkert kjent med fra din egen mat, men slik er det også for dyr. Hvis maten er tungt fordøyelig, er det lite av næringsstoffene som blir absorbert i tarmen, og omvendt. Fiskemel er med andre ord lettere å fordøye, og bedre for dyrene næringsmessig.

 

Du ser det på avføringen

Har hunden lett eller tung fordøyelighet? Det kan avføringen gi en god indikasjon på. Hvis hunden din generelt sett har stor avføring i mengde, kan det tyde på at maten er tungt fordøyelig. Hunder med optimalt næringsinntak har avføring relativt ofte, og relativt lite.

 

Fiskeolje er også smart

Det er ikke bare i fôret at fisk er smart. Hvis du supplerer med Fauna lakseolje i tillegg, får hunden eller katten din en sunn og blank pels. Faunas lakseolje kommer utelukkende fra nordnorsk laks. Den har levd i rent og kjølig vann og fått minimalt med medisiner. Det gjør at de verdifulle næringsstoffene holder høyeste kvalitet. Lakseoljen vår er en kilde til både på Omega-3 og Omega-6, DHA og EPA. Prøv det, så ser du at det er et verdifullt tilskudd for din katt eller hund.

 

Kilder:
*Forskning.no: https://forskning.no/hunder-nmbu-norges-miljo-og-biovitenskapelige-universitet-partner/store-forskjeller-pa-torrfr-kvalitet/331993

**NMBU.no: https://www.nmbu.no/aktuelt/node/32491