toppbilde

Villmarka-Jens nå Fauna-ambassadør

Mange er opptatt av dyr, men få bruker så mye tid sammen med hundene sine som vår ambassadør Jens Kvernmo (32), kjent fra TV-seriene «Vinterdrømmen» og «Jens i Villmarka» på NRK1.

Han er nok muligens litt mer hardhaus enn de fleste av oss er, for Jens Kvernmo er historien om økonomen som valgte bort det vanlige A4-livet for et spektakulært liv i villmarka. Et liv som de fleste av oss hadde holdt ut maks en helgetur, men Jens er ute i tre måneder av gangen. Gjerne midt på vinteren når alle andre trekker inne for å feire julaften med ribbe eller pinnekjøtt.
 
- Det er dette som er livet mitt da, sier Jens Kvernmo på velklingende trøndersk og smiler bredt.

- Jeg blir mer ensom av å sitte hjemme en kveld aleine enn jeg er på en 3-måneders lang tur ut på fjellet eller i villmarka. Det kan være litt tøft å være aleine der ute i blant, men da har jeg hundene mine. De er alltid fantastiske turkamerater, legger han til.

Populær TV-serie
I disse dager er han aktuell med serien «Jens i Villmarka» på NRK1. Den ble spilt inn i fjor vinter, og det var første gangen han kjørte hundespann. Ikke bare i en liten prøvetur i nabolaget, men fra Suolovuopmi fjellstue på Finnmarksvidda og hele veien hjem til Trøndelag. Ikke helt uten dramatikk, men nordtrønderen kom seg hjem. Legg til at han filmet alt selv underveis som ble til TV-serien som vises på NRK1.

- Jeg har massevis av erfaring med hunder. Det til tross hadde jeg aldri kjørt hundespann før jeg reiste ut. Målet var derfor å lære meg hvordan hundespann fungerte på lengre turer. Samtidig ville jeg også ta vare på hundene på best mulig måte.

- Derfor hadde jeg planlagt ruta i lang tid, og lagt ut mat til hundene og meg selv. Til slutt kom jeg hjem, men det var litt av en tur, det var helt sikkert.

Legger til rette for hundene
Nå har han også vært med på det legendariske Femundløpet, også der med hundene som både selskap og samarbeidspartnere.

- Hundene mine er «crewet» mitt. Nira, Bamse, Tarzan og resten av alaskahuskyene. Alle med egne oppgaver, samtidig sammen om å komme om det samme målet. Litt som i en liten bedrift. Alle må hjelpe til for at vi skal lykkes.

- Jeg som leder må legge til rette for at hundene skal prestere på best mulig måte, gjennom at de får både riktig og ikke minst nok mat, at jeg passer på sånn at de får nok søvn og har det varmt og behagelig, og ikke blir skadet. Jeg må massere hundene og følge dem opp hele tiden.

Sterk hundekjærlighet
Dermed er den viktigste delen av det å være ambassadør på plass: Kjærlighet for hunder.
 
- Jeg er veldig glad i dyr og veldig opptatt av dyrehold, og derfor er jeg stolt over å få være ambassadør for Fauna. Det er en ansvarsfull oppgave, og jeg gleder meg til å bidra for et spennende og næringsrikt dyrefôr, sier han.

- Troen på Fauna er stor, og at dette er produkter som passer alle. Alt fra veskehunder til de som har jakt- og trekkhunder. Jeg er kjempespent på responsen. Utviklingen av produktene har vært utrolig bra.

Kan du si noe om hvordan man velger fôr til hunden sin?

- Det er viktig at man velger fôr ut i fra hva slags hund man har, om det er en valp eller pensjonist, om det er en aktiv hund eller en hund som ikke beveger seg mye.

- Jeg har selv gordonsetteren Nira som er veldig aktiv. Da må jeg velge et fôr til henne som gir energien som hu trenger for å prestere på et høyt nivå. Har man en hund som går i bånd i storbyen så må man velge et litt annet produkt.


Fakta om ambassadøren:
Navn: Jens Kvernmo
Alder: 32
Fra: Ogndalen, utenfor Steinkjer
Kjent fra blant annet: Vinterdrømmen (NRK1), Jens i villmarka (NRK1), Alene (realityserie, TV2), På ville veier (bok, utgitt 2019).

Les mer om Fauna https://faunadyremat.no/